Thursday, 2 July 2015

BILA ADIK MENTERI BESAR PERASAN DIVA TERLEBIH... MACAM NI LA.....

azhar sulaiman

Minggu ini ialah minggu Azwan Ali ( AA ) dalam dunia hiburan tanah air. Mula-mula AA telah mencarutkan peminat yang memberi cadangan kepadanya. Selepas kantoi tak tahu Restoran Menate,  AA kemudian menyatakan restoran tersebut tidak seclass Chilis, Nandos (padahal MeNate lagi mahal). 


Tidak lama kemudian, Mufti Perak membuat teguran kepada Azwan Ali sebelum pakcik Rani Kulup Kipidap memberi amaran akan membuat laporan polis. Takut digertak, Azwan Ali telah tampil membuat permohonan maaf kepada pakcik Rani, bukannya kepada peminat yang dicarut.

Sebenarnya ketika kontroversi ini sedang panas membara, Azhar Sulaiman turut tampil memberikan pendapatnya. Bagi Azhar Sulaiman,  AA terlalu ganas dengan orang awam. Tulis Azhar Sulaiman.

azhar sulaiman
Abang Nara rasa teguran Azhar Sulaiman sangat baik, jujur dan lemah-lembut. Namun apabila diminta mengulas teguran tersebut, AA mempersoalkan status Azhar Sulaiman yang bukanlah superstar seperti Aaron Aziz, Paknil atau Siti Nurhaliza. Kata  AA:-
Kepada Azhar Sulaiman, saya bukan tak boleh dengar nasihat, pada saya, saya tak pernah ketuk pun pintu rumah dia. Apa masalah dia?
Kau siapa nak nasihat aku, respect aku sikit. I got all my reason doing such. Jadi, kepada Azhar Sulaiman dan mana-mana artis yang nak interframe, its a shame, kerana awak yang menjolok sarang tebuan.
Kau siapa nak nasihat Azwan Ali, kau bukan Aaron Aziz, bukan Datuk Aznil, bukan Datuk Siti Nurhaliza. Level mereka yang nak tegur saya adalah level seperti itu, siapa Azhar Sulaiman?
Hmmm. Orang bagi nasihat cara baik pun tak boleh nak terima AA ini. Tak kiralah status seseorang itu superstar ke, rakyat marhaen ke, yang penting kalau nasihat yang disampaikan betul dan berguna, kita ambik jelah untuk diajdikan pengajaran. Ditanya tentang dirinya yang dikatakan pengecut kerana terus meminta maaf selepas digertak oleh pakcik Rani Kulup, Azwan Ali berkata:-
Saya seorang yang tidak hipokrit. Istilah yang digunakan oleh Astro Awani dan mana-mana akhbar yang menggunakan istilah selepas digertak, saya anggap biadap.
Tindakan ayah (Rani Kulup) seolah-olah menyeru saya, saya tak anggap itu ugutan, dia nak perkara itu didamaikan. Tiba masa kenapa timbulkan perkataan gertak?
Ayah seorang yang nampak kebapaan cuba untuk menyelesaikan perkara ini, tapi mengapa ada pihak-pihak yang seolah-olah mahu memalukan saya?

azwan

Pelik juga manusia ini sebab bila dia malukan orang tak ada nak fikir apa. Bila diri sendiri dimalukan, habis kecoh satu Malaysia. Tak apalah Azwan Ali. Asalkan anda bahagia dengan dunia anda, sudah cukuplah. Cuma kalau berubah tak maki orang, tak guna kat kesat dan lebih berhemah di masa hadapan, pasti lebih terserlah kedivaannya. Tak gitu? Apa pendapat anda? Sumber Myra.
Sumber: Beautifulnara

Admin -  Sori le aku terpaksa edit teks untuk tidak meletakkan perkataan Diva sebelum nama AA... Bagi aku siapa AA untuk menerima title 'DIVA'...???

Post a Comment