Wednesday, 15 April 2015

(VIDEO) - GADUH LEPAS KEMALANGAN, APEK TUA PECAH KEPALA ???



Bila kita memandu kenderaan, tak kira sama ada sekecil-kecil kenderaan sehinggalah ke sebesar-besar kenderaan, apa yang diharapkan dan didoakan adalah agar semuanya selamat, selamat perjalanan pergi dan selamat perjalanan pulang hingga ke rumah.


Namun adakah korang sering mengharapkan terjadi kemalangan kepada diri korang ?  Sudah tentu tidak dan pasti semua orang mahu mengelakkannya.  Tetapi jika berlaku juge bagaimana...??? Apakah korang pernah terfikir apakah reaksi spontan korang lakukan?  Bergaduh dengan orang yang terlibat sama dalam kemalangan tersebut ??? Ha Ha ha....

Mentaliti orang di negara ini agaknya la kan... sekarang ini bila terjadi je kemalangan terutamanya kereta, belum apa2... gaduh dulu!!! Bila gaduh hal2 yang tidak dapat dielakkan adalah tumbuk menumbuk, maki hamun, mencarut, tengking menengking, herdik mengherdik, saling tuduh menuduh... kamu salah aku betul... tp sendiri yg salah kompem tak mengaku... ha ha ha!!

Apa korang dah tak tahu nak settle cara elok dah ke?? Adab sesame manusia sudah lupus agaknya yer.. Itu la jadinya kalau korang suka sangat bertindak mengikut emosi. Ikut pala korang je nak tunjuk hebat kat atas jalan raya, bertolak ansur la sama.

Cuba korang tengok video di atas pasal keganasan yang berlaku gara-gara berlaku satu kemalangan.

Mulanya berlaku perang mulut je, tapi sebab tak puas hati si apek ni pun ligan guna papan panjang. Hadoi lawak pulak tengok gelagat dua orang ni.. Macam budak-budak main kejor-kejor pulak.

Apek ni katanya geram sangat kat mamat sorang ni sebab terajang dia, lepas tu nak lari pulak. Sebab tu la apek ni ligan guna papan.. Tapi last-last apek ni yang mendapat sakit.

Haaa itu la lain kali settle je la baik-baik, insurans kan ada claim jela ape susah. Ker korang yang suka bergaduh time kemalangan ni jenis kenderaan takde insurans??  -  Edit dari sumber UtaraNews.com

Post a Comment