Sunday, 7 April 2013

KENYATAAN BODOH TIMBALAN PRESIDEN PAS...BILA SI BODOH DIANGKAT MENJADI PEMIMPIN

Inilah akibatnya kalau si bodoh diangkat menjadi pemimpin. Kebodohan dan kedunguan telah menutup akal pemikiran yang waras.

Mat Sabu adalah salah satu contoh pemimpin Melayu yang bodoh dan mudah diperbodohkan. Adakalanya dia cuba memperbodohkan penyokongnya kerana dia beranggapan bahawa penyokongnya boleh diperbodohkan.Lihatlah bagaimana seorang Pak Lawak yang menyokong komunis mengeluarkan hujahnya apabila berceramah..sarat dengan emosi dan lawak bodoh yang langsung tiada nilai. Mat Sabu adalah seorang Timbalan Presiden sebuah parti yang mendakwa memperjuangkan Islam tetapi akhlaknya menyimpang jauh daripada akhlak Islam. Suka mencarut, memaki hamun dan membuat lawak bodoh. Sering menghina peribadi lawannya walaupun akhlaknya sendiri amat diragui.

Mudahnya Mat Sabu menuduh bahawa hasil perjanjian semasa LIMA Langkawi akan masuk ke poket pemimpin2 BN. Aduh....kalau dah bodoh memang begitulah prasangkanya. Mat Sabu ingat pemimpin BN sama dengan pemimpin PAS yang selalu songlap duit derma ceramah. Setiap kali ceramah diadakan maka wajib dibuat kutipan derma dan akhirnya duit2 derma itu dibedak2kan kapada penganjur, tuan rumah dan penceramah. Inilah tabiat pemimpin PAs dan sebab itu mereka ingat pemimpin BN melakukan yang sama.

Mat Sabu bercakap seperti sedang masuk pertandingan Maharaja Lawak Mega. Bercakap tanpa bukti dan tanpa fakta. Apakah MoU LIMA dibuat atas nama peribadi pemimpin BN? Apakah peranan Kerajaan semasa di LIMA? Mat Sabu tidak tahukah bahawa Kerajaan hanya bertindak sebagai pemerhati kepada MoU yang dibuat di antara syarikat swasta dengan para pelabur? Mat Sabu tahukah pengurusan ekonomi ni?

Inikah pemimpin yang dibangga2kan oleh pencacai PAS? Kalau aku jadi ahli PAs, aku berasa amat malu ada pemimpin sebodoh ini. Sudahlah Mat Sabu, kamu memang tahu nak menghapuskan segala yang diusahakan oleh pemimpin BN untuk memakmurkan negara malangnya kamu tidak tahu langsung bagaimana caranya nak mencari sumber untuk membangunkan negara. Apakah kamu ingat rakyat sebodoh kamu? Bung Mokhter

No comments: