Monday, 16 November 2015

ABBY ABADI MENINGGAL DUNIA KETIKA SEDANG SUJUD ???


MASIH ingat lagi dengan bekas isteri pelakon popular Norman Hakim, Abby Abadi yang popular dengan gelaran 'ustazah mee segera' di dalam kempen PRU 13 yang lalu? Beliau telah menulis sesuatu yang mengejutkan di status Instagram miliknya baru-baru ini....


Status mengenai kematian pelakon dan penyanyi, Arbaieyah binti Abdul Manan atau lebih dikenali sebagai Abby Abadi telah dimuat naik ke akaun laman sosial Instagram artis wanita itu, semalam.

Namun, berita kematian artis wanita itu bukanlah ia benar-benar terjadi.


Sebaliknya, Abby memuat naik status itu bersama gambarnya yang memakai telekung adalah sebagai peringatan sebagai umat Islam untuk sentiasa mengingati mati walaupun di mana berada.

Kata Abby, hukum Allah S.W.T yang menjadikan mati itu tidak mengira masa dan tempat, dia mahukan umat Islam sama-sama bermuhasabah diri sama ada amalan mencukupi atau tidak untuk menghadapi mati sebagai bekalan di hari akhirat.

Abby turut menasihati setiap amalan dan perbuatan yang dilakukan sebagai umat Islam perlu dilaksanakan seikhlas mungkin berlandaskan syariat Islam dan bertujuan akhirat semata-mata.


Baca seterusnya... DI SINI

No comments: