Tuesday, 30 December 2014

BLOGGER MISTERI CHINA DAH RAMAL KEHILANGAN PESAWAT AIRASIA 13 HARI SEBELUM KEJADIAN


TINDAKAN seorang blogger misteri di China meramalkan sebuah pesawat AirAsia akan ghaib – 13 hari sebelum QZ8501 dilaporkan hilang pada Ahad menjadi viral dikalangan netizen.


Dalam ramalan tersebut blogger terbabit dilaporkan memberi amaran kepada syarikat penerbangan bahawa sebuah pesawat lagi sedang menjadi sasaran oleh kumpulan bayangan yang digelarnya ‘Tangan Hitam’ (Black Hand).

Blogger China Ramal Pesawat AirAsia Akan Hilang 13 Hari Sebelum Kejadian!Menurut laporan DailyMail Online, blogger terbabit turut mendakwa  ‘Tangan Hitam’ merupakan kumpulan yang bertanggungjawab terhadap dua insiden melibatkan Penerbangan Malaysia (MAS) iaitu MH370 dan MH17 sebelum ini.

Pesawat QZ8501 milik AirAsia Indonesia yang membawa 162 penumpang dilaporkan hilang dari radar ketika dalam perjalanan dari Surabaya ke Singapura pada pagi Ahad dan kejadian itu merupakan yang ketiga melibatkan syarikat penerbangan dari Malaysia.
 
Sejak pesawat itu hilang, netizen kembali mempersoalkan ramalan berkenaan manakala terdapat kumpulan lain mendakwa ia telah disunting semula bagi dijadikan viral.

Dalam satu komen pada 15 Disember yang telah diterjemahkan dipetik berkata, penulis blog berkenaan telah memberi amaran’ “Tangan Hitam telah merampas dan menembak jatuh MH370 dan MH17.”

“Ini sudah cukup untuk membunuh syarikat penerbangan keenam terbesar: Penerbangan Malaysia (MAS).
“Kini, Tangan Hitam menyasar untuk merosakkan AirAsia, kerana ia juga milik Malaysia.

“Memandangkan bertapa kuatnya Tangan Hitam itu, saya mencadangkan semua rakyat China supaya mengelak daripada menggunakan AirAsia, supaya anda tidak hilang seperti MH370.

Sumber : Mstar

No comments: