Saturday, 27 April 2013

PAS PARLIMEN LARUT LUMPUH....??? PENYOKONG TEGAR SERTAI UMNO....???

s4

Di saat-saat hari pengundian PRU-13 semakin hampir Pas di kawasan Parlimen Larut menerima tamparan hebatapabila seramai 680 penyokong tegar parti itu bertindak keluar parti menyertai UMNO.


s15
Mereka yang diketuai bekas Ketua Pas Cawangan Sungai Bayor, Ahmad Zanian Mohd Shuhor telah menyerahkan boring ahli UMNO kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Presiden UMNO di Majlis Sepetang Bersama Perdana Menteri di Padang Sekolah Kebangsaan Sungai Bayor, Selama petang tadi.
   
Hadir sama Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Dr Zambry Abd Kadir, calon BN Parlimen Larut, Dato’ Hamzah Zainuddin, calon BN DUN Selama, Mohamed Daud Mohd Yusoff, calon BN DUN Kubu Gajah, Ahmad Hasbullah Elias dan calon BN DUN Batu Kurau, Mohamad Amin Zakaria.

Menurut beberapa bekas penyokong tegas Pas yang ditemui, mereka membuat keputusan itu tanpa dorongan olehmana-mana pihak tetapi dari hati nurani mereka yang tidak berpuashati dengan hala tuju perjuangan pas hari ini yang sudah tersasar dari perjuangan asalnya.

s8 
Mereka kini telah mulai sedar tiada parti lain yang mampu memperjuangkan nasib masa depan rakyat kecuali Barisan Nasional .

`` Saya sudah tidak percaya dan yakin lagi dengan perjuangan Pas yang saya lihat sudah jauh tersasar dari perjuangan asalnya termasuklah dalam isu Kalimah Allah,’’ kata Abdullah Man, bekas Ketua Pas Cawangan Kampung Tapah.
   
``Kita tengok kepimpinan Pas yang ada sekarang ini telah lari daripada perjuangan asal iaitu menegakkan seperti negara Islam dan juga mengimplimentasikan hukum-hukum Islam terutama sekali HUDUD.

 s7
``Tetapi nampaknya sekarang ini perkara itu telah ditinggalkan dan nak diadakan negara kebajikan, saya rasa negara kebajikan tidak perlu lagi kerana kerajaan BN sudah lebih 50 tahun menjalankan kerja-kerja kebajikan,’’ kata Ahmad Zanian Md Shuhor, bekas Ketua Pas Cawangan Kampung Tapah.

1 comment:

Anonymous said...

TAHNIAH RAKYAT KELATE YG MEMILIH PAS UNTUK JADI PEMIMPIN. KENYATAANNYA ORE KELATE TELAH MENUNJAKKAN MEREKA DALAM PROSES PILAHANRAYA SECARA ADIL JADI ANDA TERIMALAH NASIB ANDA SEPATUTNYA. JGN SALAHKAN ORE LAIN DGN KEBODOHAN ANDA SENDIRI. UNTUK RAKYAT KELATE YG BERADA DILUAR DIPUJI DGN PEMERINTAHAN PAS. ANDA JGN BANGGA SANGAT ADA MAKSUD YG TERSIRAT DIDALAM SETIAP PUJIAN YG DIBERIKAN JGN TERLALU BANGGA DGN TOKGURU ANDA KERANA TIADA MANFAAT YG ANDA TERIMA DGN PUJIAN KEPADA TOK GURU ANDA ITU. TOKGURU ANDA TETAP MENGATAKAN ORE YG BODOH MEMILIHNYA TETAPI YG SEBENARNYA ORE YG BODOH MENGANGKAT ORE BODOH DIJADIKAN PEMIMPIN JD JGN SALAHKAN ORE LAIN. WALAUBAGAIMANAPUN TAHNIAH KEPADA ORG KELATE YG DIPINGGIRKAN OLEH PEMIMPIN ANDA SETELAH ANDA MENGUNDINYA. TAHNIAH KEPADA RAKYAT KELATE. TAPI SAYA SEDIH DGN CARA TOKGURU MELAYAN RAKYAT KELATE SETELAH DIBERI KUASA. TERNYATA SIKAPNYA BERBEZA SEBELUM DIBERI KUASA. LG SATU MALAYSIA DIIKTIRAF SEBAGAI NEGARA ISLAM BUKAN SEBAB NEGERI KELATE TETAPI SELURUH MALAYSIA JGN SEMPITKAN FIRKIRAN ANDA MENGATAKAN MALAYSIA NEGARA ISLAM SEBAB KERAJAAN KELATE UTK MOMOKAN ORE YG GILAKAN KUASA DGN CARA MENIPU NAMANYA. WALAUBAGAIMANA TAHNIAH ORE KELATE ANDA BERHAK TERIMA APA YG ANDA HARAPKAN. TAHNIAH, TAHNIAH & TAHNIAH. PESANAN UNTUK ORE KELATE, MALAYSIA DIIKTIRAF NEGARA ISLAM OLEH DUNIA TETAPI BAGI SAYA AMAT MEMALUKAN SEBAB KELATE BUKAN NEGERI CONTOH ISLAM TERBAIK JIKA DIBANDINGKAN DGN NEGERI-NEGERI LAIN YG LEBIH ISLAM JIKA HENDAK DIBANDINGKANNYA. JIKA ANDA MAKSUD ISLAM YG DIBANGGAKAN RAKYAT KELATE, MALAYSIA BAKAL TERGADAI NEGARA ISLAMNYA KERANA POLITIK SEMPIT ORE PAS.