Wednesday, 25 September 2013

MANTAN MB KEDAH KRITIKAL...???


ALOR SETAR 25 Sept. - Keadaan kesihatan bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak dilaporkan kritikal kerana menghadapi masalah jantung yang serius.
Beliau yang masih dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar sejak dipindahkan dari Hospital Pulau Pinang bulan lepas terpaksa diberi bantuan kecemasan pukul 3 pagi ini.

Menurut Ketua Penerangan Pas Kedah, yang juga bekas setiausaha politik beliau, Muhammad Sanusi Md Nor, jantung Azizan kembali stabil selepas dua kali diberi bantuan.

"Bagaimanapun keadaan Azizan kembali kritikal. Saya mengajak seluruh ahli Pas Kedah membuat solat hajat, bacaan Yasin dan berdoa memohon kepada Allah SWT agar Azizan kembali sihat," katanya semasa dihubungi hari ini.

Menurut Muhammad Sanusi, keadaan kesihatan Azizan telah dimaklumkan kepada pemimpin Pas pusat.

Azizan dimasukkan ke Hospital Pulau Pinang Mei lepas kerana komplikasi akibat kencing manis dan kedua-dua kakinya dipotong dari aras lutut. - BERNAMA

Walaupun berlainan ideologi politik....marilah sama-sama kita doakan semoga Allah permudahkan segalanya kepada beliau dan mudah2an cepat sembuh... Berharap sangat kita tidak terikut-ikut dengan perangai seorang ulama yang mendoakan saudara seagamanya dengan doa pecah perut..!!!!! 

No comments: