Thursday, 27 September 2012

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT........

Tunggu ‘ejen’ ke Thailand

KANGAR: Suspek utama kes bunuh dan rompakan van pengawal keselamatan membabitkan wang RM1.2 juta di Taiping yang ditahan polis di negeri ini kelmarin dicekup ketika dia menunggu kedatangan ‘ejen’ untuk membawanya ke Thailand.BERDEKATAN...pondok  terletak tidak jauh daripada pondok yang didiami suspek.
BERDEKATAN...pondok terletak tidak jauh daripada pondok yang didiami suspek.

Seorang penduduk kampung mahu dikenali sebagai Pak Ya, 53, yang membantu polis ketika operasi menahan lelaki berusia 25 tahun itu, berkata ketika diberkas suspek tidur dalam sebuah pondok di atas bukit di Bukit Wang Angin, Banjaran Nakawan, dekat Batu Pahat, di sini, kira-kira jam 11 pagi.

Menurutnya, pondok usang itu milik warga negara jiran dan lokasi suspek ditahan adalah kawasan sempadan Malaysia-Thailand terletak kira-kira 10 kilometer dari Kampung Syed Omar, di sini.


DI SINI...keadaan dalam pondok  didiami suspek. 
DI SINI...keadaan dalam pondok didiami suspek.

“Saya dan beberapa rakannya bersama anggota polis mula mendaki bukit itu kira-kira jam 9 pagi sebelum tiba di kawasan pondok itu kira-kira dua jam kemudian.

“Ada dua pondok di situ terletak 100 meter di antara satu sama lain dan selepas pemeriksaan kami mendapati suspek tidur dalam satu daripadanya,” katanya.

myMetro - 27/9/12

*** RM 1.2 juta yang diperolehinya hasil kerja bunuh dan rompak, ternyata tidak mampu melindunginya dari  ditahan polis.........

No comments: