Tuesday, 22 November 2011

HARIMAU DAH BAHAM GARUDA.... SYABAS!!!!!..... TAHNIAH..!!!!!

GAMBAR DARI AAKJ DLM NADI RAKYAT....

JAKARTA - Tiada apa yang lebih sempurna daripada merangkul pingat emas Sukan SEA, 'IBU’ kepada segala pingat sebagai penutup tirai temasya kali ke XXVI buat kontinjen Malaysia. 

Setelah berjuang habis-habisan di Stadium Gelora Bung Karno untuk lebih dua jam, skuad Harimau Muda memakbulkan harapan setiap rakyat Malaysia yang menyaksikan kelibat mereka dikaca televisyen malam tadi.Tidak mengapa kita ketinggalan pada awal permainan dan kita bangkit semula hingga menjadi JUARAsekali gus membuatkan lebih kurang 100,000 penyokong fanatik tuan rumah terdiam. Bermula dari saat itu, perlawanan berlangsung agak seimbang menyaksikan kedua-dua pasukan buntu mencari gol pada waktu sebenar permainan, malah 30 minit tambahan pun tidak berkesudahan.

Setiap kali penjaga gol sensasi kita, Khairul Fahmi Che Mat diperlukan, dia tidak pernah mengecewakan dan dia membuktikan keupayaannya sekali lagi, komitmen yang sering kali ditunjukkannya apabila dengan tenang menyelamatkan sepakan penalti Ferdinan Sinaga. Dan ketua pasukan, Baddrol Bakhtiar menyempurnakan sepakan penalti yang ke-5 sekali gus pasukan Harimau Muda menjadi JUARA.

Ketua pasukan, Baddrol Bakhtiar; salah seorang anggota skuad yang menjuarai temasya Vientianne dua tahun lalu melaksanakan tugasnya untuk mempertahankan pingat emas buat kali pertama sejak 1979 yang mana ketika itu turut dilakar di Jakarta.
Tangisan para penyokong Laskar Garuda adalah difahami. Bukan saja tewas di bumi sendiri, malah sudah dua dekad tidak mengecapi kejayaan sejak mereka menang di Manila 1991.
Indonesia mungkin telah meraih 170 pingat emas (setakat pukul 12 tengah malam semalam dan jumlah itu dijangka terus bertambah pada hari terakhir hari ini), namun terlepas pingat emas bola sepak sudah tentu sesuatu yang mendukacitakan.
Andai mampu merangkul 200 emas sekali pun, luka mereka tidak akan terubat!!!!!!
Bagi kontinjen negara pula, sasaran baru 60 pingat emas yang diletakkan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek dua hari lalu sepatutnya dalam jangkauan jika petinju kita, Muhamad Farkhan Mohd. Harun mampu meraih pingat emas ke-59 kita.
Malangnya, dia ditumbangkan secara kontroversi oleh peninju tuan rumah, Alex Tatontos di Palembang.Video saat semua wira negara dikalungkan pingat emas oleh Menteri Belia dan Sukan , Datuk Seri Ahmad Shabery Chik. Pingat emas ke 59 kontinjen negara ke Sukan Sea XXVI di Palembang, Jakarta, 
Indonesia.


Gambar di atas suasana di LCCT jam 3.00 pagi, peminat dan penyokong pasukan Harimau Muda menanti dan menyambut kepulangan Wira negara kita. Kepulangan mereka disambut oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan YB. Dato' Razali Ibrahim bersama penyokong dan peminat bola sepak negara..

Penulis :  Kemenangan berprestij pasukan Harimau Muda Malaysia mengalahkan Indonesia di bumi "Bung Karno" itu, membuatkan mereka menangisi sendiri sindiran yg dilemparkan terhadap skuad muda bolasepak negara yg bersemangat tinggi itu.... Ternyata, Indonesian menjadi MALING di bumi sendiri...
Menangislah kamu sehingga 2 tahun akan datang..... BAKARLAH BENDERA SENDIRI...!!!! hahahaha...
Sebelum perlawanan bermula...., gara2 tidak mendapat tiket kerana tiket 'sold out', khabarnya mereka telah membakar kaunter tiket :

Rujukan   ::::   Klik   DI SINI..... dan     DI SINI....   juga    DI SINI..... serta    DI SINI.....


3 comments:

Anonymous said...

terbaek..malaysia boleh...indon jahanam!!!

Anonymous said...

Benarkah, pihak pengurusan bola sepak Indonesia mengarahkan pemain Harimau Malaya, Asraruddin Putra, Baddrol Bakhtiar dan Zubir Azmi agar menjalani ujian "Doping". Mungkin cobaan terakhir untuk menang percuma... Jika benar, memang sungguh GOBLOK mereka...!!!!

Anonymous said...

terbaikkkkkk...........!!