Thursday, 30 October 2014

SIAPA PETUALANG DI DALAM PENTADBIRAN UNIVERSITI MALAYA DALANG CERAMAH ANWAR ???


Baru-baru ini kami mendapat email dari seorang mahasiswa UM yang memaklumkan kepada kami mengenai ‘petualang-petualang’ yang menyebabkan terjadinya insiden rempuhan di Universiti Malaya baru-baru ini.
Tanpa memanjangkan cerita, berikut ditampilkan isi email berkenaan :

Assalamualaikum bro,
Berikut adalah petualang sebenar dalam insiden di UM baru-baru ini. Secara ringkasnya ada beberapa nama, pertama pegawai khas NC, Mohd Naufal Omar, seorang pro-pembangkang, yang memberi nasihat supaya pihak keselamatan UM melakukan tindakan tutup pagar dan tutup lampu. Ini semua dilakukan bagi menggambarkan kepada pihak luar, bahawa UM mendapat tekanan dari pihak kementerian. Sebab pada akhirnya, mereka buka lampu.
Kedua, TNC Akademik dan Antarabangsa, Prof Hamdi, pro pembangkang dan Anwar sympathiser, bekas Hizbi UK, totok PAS. Beliau yang memberi laluan kepada pelajar untuk menentang pentadbir UM, khususnya TNC HEPA. Sebab itu kita dapat lihat banyak banner anti HEP digantung sekeliling kampus terutama bila nak dekat Pilihanraya Kampus.
Dan yang paling nyata Pegawai khas Prof Hamdi, Mahadi Sibon, yang merupakan Ketua Angkatan Muda Keadilan, yang banyak memberi nasihat agar terjadi backfire kepada pentadbiran UM sekaligus kerajaan akan dipersalahkan. Tanpa mereka ini, mana mungkin mahasiswa pro pembangkang bertindak kurang ajar dan melampaui batas.
Yang benar;
Mahasiswa Fakulti Sastera dan Sains Sosial.
International & Strategic Studies.
University of Malaya
Tambahan: Kami memang tahu yang UM ni banyak lecture yang pro pembangkang. Namun atas dasar proffesionalisme, kami tidak melakukan sebarang laporan kepada pihak kementerian selain menghormati, mendukung prinsip hak kebebasan dan kuasa autonomi universiti dalam melantik dan memilih tenaga pengajar dan pentadbir. Namun membiarkan agen-agen perosak yang ada ini terus mekar di dalam kampus, akan memberikan impak yang negatif kepada universiti amnya dan pelajar khasnya.
Kami berharap pihak-pihak yang bertanggungjawab dalam mengurus tadbir pentadbiran Universiti terutama sekali di Kementerian dapat mengambil tindakan yang wajar agar virus-virus ini tidak terus meracuni jiwa anak muda.
Untuk Maklumat Lanjut hubungi:
1. Deputy Vice-Chancellor (Academic & International)
Level 9, Chancellery Building
University of Malaya
50603 Kuala Lumpur
MALAYSIA
Tel: +603-7967 3203
Fax: +603-7957 2314
Email: tnc_aka@um.edu.my
Facebook: https://www.facebook.com/mohdhamdi.abdshukor
2. Mr Mahadi Bin Hj Sibon
Assistant Registrar
Office of the Deputy Vice-Chancellor
(Academic & International)
Tel: +603-7967 7776
Fax: +603-7957 2314
Email: mymahadi@um.edu.my
Twitter: https://twitter.com/mymahadi
Facebook: https://www.facebook.com/mymahadi
3. Mr. Mohd Naufal Omar
Principal Assistant Registrar
Tel: +603-7967 7739
Email: naufal@um.edu.my
Twitter: https://twitter.com/mohdnaufalomar
Facebook: https://www.facebook.com/mohd.n.omar.75
SUMBER  :  Sebastian Phiu 

No comments: