KUALA LUMPUR – Polis memburu lima individu termasuk seorang pensyarah Universiti Malaya (UM) kerana disyaki terbabit dalam kegiatan militan di negara ini.
PUTRAJAYA : Kementerian Luar akan mengetepikan kekebalan diplomatik untuk Muhammad Rizalman Ismail sekiranya New Zealand tidak menawarkan alternatif dalam menguruskan kesnya.
KUALA LUMPUR : Sebuah terowong bawah tanah yang sedang dalam pembinaan di persimpangan lampu isyarat Jalan Imbi berhampiran Jalan Pudu di sini, runtuh jam 10.38 pagi tadi, menyebabkan laluan di situ jerlus sepanjang hampir 19 meter.
Saya merasa terpanggil untuk menjelaskan beberapa isu mengenai status Akta Hasutan 1948 dan penggubalan Akta Keharmonian Nasional setelah saya menerima beberapa pertanyaan berhubung perkara ini. Pada masa ini, saya sedang mengerjakan ibadah umrah di tanah suci Makkah dan demi kepentingan rakyat Malaysia, adalah wajar isu ini diperjelaskan sebaiknya.
PORTO ALEGRE : Penjaga gol Algeria, Rais M’Bolhi menegaskan kekalahan 1-2 pasukannya kepada Jerman dalam masa tambahan, sekali gus tersingkir daripada saingan Piala Dunia, bukan kerana rakan pasukannya berpuasa.
KUALA LUMPUR 1 Julai - Kadar bayaran Permit Masuk Kenderaan (VEP) bagi kenderaan berdaftar di luar negara yang mahu memasuki Singapura bakal dinaikkan daripada S$20 (RM51.44) kepada S$35 (RM90) sehari, berkuat kuasa mulai 1 Ogos depan.
KHABARNYA.... Penguguran bayi secara haram sudah menjadi perniagaan bagi pemimpin PKR ini,malah klinik miliknya cukup terkenal di Bandar raya Miri. Ahli Parlimen Miri, Dr. Michael Teo masih tidak menerima sebarang tindakan undang-undang berhubung amalan menggugurkan bayi secara haram di kliniknya di Miri. Beberapa pendedahan sebelum ini telah dilakukan, tetapi sehingga kini, klinik miliknya itu cukup terkenal dengan operasi haram itu.
Malah beberapa sumber memberitahu, cukup dengan hanya bermodalkan RM10,000 urusan jual beli anak di klinik itu juga boleh dilakukan.