Malaysiakni melaporkan terhadap sejumlah 50,000 hadir di Dataran Merdeka. Namun jumlah itu adalah sekali ganda jumlahnya jika disemak pada Harakahdaily yang menyatakan sejumlah 100,000 orang hadir di Dataran Merdeka. Mana satu yang betul?
JIKA itu yang mereka persoalkan....jika itu tuntutan mereka.. Apakah mereka tidak sedar bahawa selama ini semua perkara tersebut telah pun dilaksanakan.. Memang sesuai para peserta tu mendapat gelaran bodoh bahlol....ketinggalan maklumat rupanya!!! 1. Gaji minima sudah dilaksana mulai 1/1/14. Mereka baru minta gubal? Ketinggalan maklumat.
Sekumpulan pemuda yang dikenali sebagai Rejimen Anarki telah bertindak menyerang petugas media ketika melakukan rakaman sejurus selesai Himpunan Bantah GST.
Dalam keadaan bersesak-sesak itu... dilaporkan satu pergaduhan telah tercetus di antara Unit Amal dan penyokong SAMM & ANARKI di kawasan Dataran Merdeka apabila Unit Amal menghalang kumpulan ini mendekati pentas.
Pada 30 APR 14, Jam 0900-1000, bertempat di ibu pejabat PAS Pusat, jalan Raja Laut, KL telah berlangsung satu mesyuarat tertutup Unit Amal Wilayah Persekutuan & Selangor bagi membincangkan pembahagian penugasan demonstrasi bantah GST.
Ahli Parlimen DAP Teluk Intan, Seah Leong Peng, 48 tahun meninggal dunia pagi tadi akibat kanser. Perkara itu disahkan oleh parti tersebut menerusi laman Twitter mereka sebentar tadi. Beliau meninggal di Hospital Universiti jam 7.45 pagi.
Tuntutan bayaran yang tinggi menjadi punca penganjur konsert Stanza Cinta iaitu Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Istana Budaya tidak dapat memberi ruang kepada penyanyi dari Indonesia iaitu Bunga Citra Lestari untuk menyertai persembahan itu.
Sudah tentu peminat dunia hiburan tertanya-tanya siapakah gerangan artis yang dikatakan mabuk dalam gosip hangat yang dikeluar oleh ERA.FM. Dalam gosip itu, seorang pelakon wanita kacukan berketurunan Melayu dikatakan berperangai kurang sopan apabila menjerit-jerit dalam keadaan mabuk.