Wednesday, 28 May 2014

SIKAP SEBENAR ARTIS WANITA DI LOKASI PENGGAMBARAN DIDEDAHKAN !!!


Sebut saja nama Lana Nordin, pastinya anda sudah terbayangkan gelaran Pamela Anderson yang diberikan kepadanya. Begitu juga dengan Rita Rudaini, yang mendapat gelaran janda hot walaupun tidak dipinta gelaran sedemikian.

Namun siapa sangka, dengan penampilan mereka seperti itu, mereka sebenarnya amat menjaga waktu solat biarpun ketika berada di lokasi pengambaran.

Ikuti pendedahan Shahrulezad Mohameddin, seorang pengarah Drama tempatan:

Bila lihat Lana Nordin kat skrin tv skrg buat saya rasa sedikit kagum dgn dia. Dalam segala kutukan yg dia terima disebabkan imej seksi nya itu tapi bila di set lokasi saya dia amat menjaga waktu solatnya walaupun terpaksa dimekapkan berulang ulang kali siap dgn bulu mata palsu setiap kali hendak masuk set selepas solat. Sedikit pun dia tak komplen. Rita Rudaini pun sama. Seorang yg sgt menjaga solatnya. Dia akan gelisah bila waktu solat hampir berlalu. Yer lah waktu shooting kan tak menentu dan sentiasa terkejar kejar scene. So yg selalu jadi masalah ialah artis wanita ler sbb terpaksa tergesa gesa nak buang mekap dan pakai semula.Oh yer Rosnah Mat Aris pun sama jugak dan beberapa artis artis yg lain.

Kalau artis lelaki senang jer. Boleh solat di mana saja. Tapi artis perempuan ni sedikit susah. Kadang kadang terkial kial mereka fikir nak solat di mana sekiranya set ditepi jalan atau di dalam hutan. Tu yg kadang kadang ada sesetengah artis wanita terpaksa mengqadakan solat mereka bila balik rumah. Bayangkan bila penat seharian di set shoot sampai lewat malam. Balik umah kena qada solat pulak. Ada tu yg cerita dekat saya pernah sampai tertidur tidur derang dalam solat sebab keletihan. Dah tak pasal pasal kena qada balik. Kesian kan.

Sebab tu saya dah pesan dengan krew saya terutamanya mekap artis supaya beri laluan pada artis artis perempuan yg nak bersolat. Memang leceh sebab nak buang mekap dan pakai semula berulang ulang kali tapi demi membantu mereka menjalankan kewajiban itu adalah tanggungjawab dan keutamaan kita. Kita akan tunggu mereka bersiap tanpa syarat walaupun kita cemas mengejar waktu.

Apa apa pun saya senang dgn perubahan ini. Telah mula ramai artis artis kita yg mula menjaga solat mereka meskipun keadaan kerja mereka yang tak menentu dan selesa...

Alhamdullilah... - SUMBER

MasyaAllah, siapalah kita untuk menilai dan menghina manusia-manusia ini? Semoga kita terus dikurniakan hidayah dari Allah SWT. - MyMediaHubOnline

Post a Comment