Friday, 21 September 2012

'AMUKAN' RIBUAN UMAT ISLAM DI SELURUH NEGARA BANTAH FILEM BANGANG 'INNOCENCE OF MUSLIMS'


Peserta Himpunan Xpresi Hijau Kasih Nabi S.A.W. bagi membantah filem anti Islam, Innocence of Muslims anjuran Dewan Pemuda PAS berarak ke Kedutaan Amerika Syarikat (AS) di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur. 
Ribuan umat Islam mengadakan perhimpunan secara aman di beberapa lokasi di ibu negara bagi menyatakan bantahan mereka terhadap filem anti-Islam, "Innocence of Muslims" hari ini.

Sementara itu, Jalan Tun Razak di sini sesak teruk apabila kira-kira 5,000 orang mengadakan bantahan serupa di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat (AS).
Perhimpunan itu bermula di hadapan bangunan Tabung Haji sebelum mereka berarak menuju kedutaan itu kira-kira pukul 2 petang.Di hadapan Masjid Jamek Kampung Baru, kira-kira 1,000 umat Islam terdiri ahli-ahli parti politik, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan orang perseorangan berhimpun selepas sembahyang Jumaat bagi menyuarakan rasa dengan penyiaran filem tersebut.
Sementara itu, Jalan Tun Razak di sini sesak teruk apabila kira-kira 5,000 orang mengadakan bantahan serupa di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat (AS).
Perhimpunan itu bermula di hadapan bangunan Tabung Haji sebelum mereka berarak menuju kedutaan itu kira-kira pukul 2 petang.
Himpunan aman anjuran Pemuda Umno hari ini mengecam tindakan menghina agama oleh pemimpin-pemimpin politik di Malaysia sambil menggesa DAP memecat Datuk Ngeh Koo Ham.

Koo Kam kini merupakan Pengerusi DAP Perak. Beliau juga merupakan Ahli Parlimen Beruas dan Ahli Dewan Undangan Negeri Sitiawan

Pengerusi Kelab 1Malaysia, Datuk Azeez Rahman mengutuk keras tindakan Khoo Ham, yang didakwa menghina perhimpunan diadakan oleh umat Islam.
Di hadapan bangunan Ibupejabat DAP Perak....
DI PULAU PINANG.... telah memulakan penyatuan antara pas dan umno..harap negeri lain pun turut mengikuti langkah ini...ingat bersatu kita teguh,
Bercerai kita roboh.... Sama2 Kita Menentang Musuh ISLAM... STOP THE FILM INNOCENCE OF MUSLIM...

 Hujan lebat ternyata tidak menghalang kira-kira 500 umat Islam dari pelbagai lapisan masyarakat termasuk parti politik dan NGO berhimpun di dua buah masjid di sini.
Mereka berkumpul di Masjid Melayu Lebuh Aceh dan Masjid Shaik Eusoff, Jalan Datuk Keramat selepas solat Jumaat.
Sambil membawa poster yang mengutuk pihak yang terlibat dalam pembikinan filem berkenaan, mereka juga meluahkan rasa marah di atas penghinaan tersebut.TETAPI..... dalam keadaan kita membelasah puak kafirin, penyokong pas sibuk bawak foto khomeini.

Nyawa orang sunah di afghan,iraq,bahrain,syria yang teruk dibunuh oleh puak syiah.

Sebaliknya pas sibuk agungkan syiah!!!!

No comments: