Friday, 25 November 2016

IMAM DI KANADA DAKWA KEBAKARAN BESAR DI ISRAEL ADALAH BALA DARI ALLAH SWT


Kebakaran besar telah melanda beberapa kawasan di negara haram Israel untuk hari ketiga berturut-turut menyebabkan berpuluh ribu penduduknya terpaksa mengosongkan utara Israel dengan kadar segera.
Sehingga semalam, kebakaran itu masih belum dapat dikawal susulan tiupan angin yang menyebabkan api semakin marak.

Menurut media Israel, Haaretz, pihak berkuasa percaya kebakaran itu berpunca dari perbuatan khianat.Sementara itu, pihak berkuasa Israel turut meminta pertolongan negara jiran bagi membantu memadamkan kebakaran tersebut.

Perdana Menteri Binyamin Netanyahu dan Menteri Pertahanan Awam, Gilad Erdan berkata pihaknya akan meminta agar Greece, Croatia, Cyprus dan kemungkinan Turki untuk menghantar jet pejuang bagi membantu memadam kebakaran yang melanda seluruh negara itu.Sebelum ini, mahkamah israel berkata empat warga arab di Jerusalem ditahan pada pagi Khamis kerana dipercayai mempunyai kaitan dengan kebakaran itu namun hakim melepaskan mereka kerana kekurangan bukti.

Terbaharu, University of Haifa terpaksa dikosongkan selepas api meletus di Modi'in.
Sementara itu, seorang imam di Kanada berharap kebakaran yang berlaku di Israel akan membakar seluruh tanah jajahan rejim Zionis sebagai balasan terhadap penindasan ke atas penduduk Palestin.

Mazin Abdul Adhim, seorang imam terkemuka berketurunan Iraq yang kini berada di London, Ontario, menerusi kenyataan dalam laman Facebook berkata, bencana itu juga merupakan balasan terhadap Israel kerana cuba mengharamkan azan di seluruh kawasan yang diceroboh.

Malah kata beliau, kebakaran yang merebak dengan cepat disebabkan angin kencang mungkin dilihat sebagai satu kebetulan tetapi beliau percaya bala tersebut diturunkan oleh Allah.

“Menarik apabila melihat kelemahan rejim Zionis dan mereka terpaksa bergantung kepada bantuan negara luar untuk menyelamatkan diri.

“Mereka tidak mengawal dunia, apatah lagi mengawal tanah kecil yang diberikan kepada mereka secara percuma oleh British selepas Perang Dunia Pertama.

“Tanpa boneka (negara sekutu) yang melindungi mereka serta kewangan yang disalurkan daripada AS, Israel tidak mampu bertahan walaupun untuk tempoh seminggu.

“Semoga Alla meningkatkan lagi tiupan angin untuk merebakkan lagi kebakaran sehingga tanah jajahan Israel hangus sebagai balasan merampas tanah penduduk asal di Al-Aqsa dan kawasan sekitarnya,” tulis Mazin.

Kebakaran besar di Israel berlanjutan sejak empat hari lalu menyebabkan puluh ribu pendatang haram Yahudi terpaksa menyelamatkan diri.

Rejim Zionis juga terpaksa merayu bantuan antarabangsa untuk memadamkan kebakaran tersebut yang sukar dikekang secara bersendirian.


No comments: