Friday, 12 December 2014

KENAPA BEKAS DUTA MALAYSIA DI BELANDA HANYA BERMINAT NAK HAPUSKAN ISMA DAN PERKASA ???


Sinchew Daily melaporkan, bekas duta Malaysia ke Belanda Noor Farida Ariffin (bawah) membidas dua NGO itu kerana melakukan serangan peribadi, bukan berdebat mengenai perkara dibangkitkan dalam surat itu. 


Katanya, jika tuntutan ISMA dan PERKASA bahawa mereka mewakili sebahagian besar Melayu adalah benar, barulah ia perlu diberi perhatian.

"Ini kerana kedua-dua kumpulan ini dengan jelas rendah standard, kurang berpendidikan, tidak berupaya melihat sikap perkauman mereka, tidak bertolak ansur, taat membuta tuli, dan memusnahkan masyarakat di negara kita," katanya dalam wawancara dengan akhbar itu. 

Dalam laporan itu, beliau berkata semua 25 bekas penjawat awam terlibat amat bimbang jika ekstrimis dan fanatik agama tidak dipantau.

Persoalannya dibawah adalah tertera senarai NGO bersifat tidak bertolak ansur, taat membuta tuli, dan memusnahkan masyarakat di negara kita.

Tetapi NGO-NGO ini pernah terbabit secara langsung menggerakan BERSIH dan pelbagai siri demo menentang kerajaan tidak diberi perhatian oleh " Melayu Ternama" ini kenapa?

ADAKAH INI PROSES MELIBRALISASIKAN MALAYSIA?

Yang menarik disini satu kunci utama untuk melumpuhkan sokongan kedudukan melayu adalah menghapuskan 2 NGO yang pro melayu dan islam ini. Kemudian tanpa wujud NGO-NGO yang pro menyokong Melayu dan Islam dicampurkan dengan Akta Hasutan dimansuhkan. Apa akan terjadi nanti.


KENAPA NGO SISTER IN ISLAM TIDAK TERSENARAI SEBAGAI DI MNSUHKAN? BACA SETERUSNYA .... DI SINI

Post a Comment