Thursday, 2 March 2017

HANIZAM BIN YUNUS KENA HENYAK !!!


HANIZAM BIN YUNUS - NAK JADI AHLI POLITIK WAJIB JADI PEMFITNAH

Hari semalam ada satu susuk tubuh dari parti bunga buat statement fitnah.

Katanya tentera kita jadi tentera upahan Saudi. 


Katanya lagi pesawat kita diguna untuk mengebom orang awam di Yemen.

Tuduhan ni berat. Saya tahu Parti Pemberi Bunga Malaysia ni memang anti gila dengan pemerintah dan ahli ahlinya pun adalah orang kecewa dari parti pemerintah tapi untuk tarik sekali Pasukan Keselamatan dalam fitnah politik kamu, ini sudah lebih bro.

Serius aku cukup pantang dengan ahli politik yang guna isu keselamatan nasional untuk kaut undi. Memang tak dak maruah dan memang aku panggil bangsat je. So boleh tukar nama Parti Pemfitnah Bangsat Malaysia la kot sebab ini dah kali kedua orang-orang parti buat onar dengan Pasukan Keselamatan.

Marah? Well realitinya PPBM dah masuk senarai pemfitnah. Tahniah. Sila silalah ye cantas orang2 bodoh bebal tu siap siap. Ni cakap elok elok ni. Kalau tak selamanya lah kena bash dengan MMP. Ingat kami takut dengan politikus bebal yang acah acah concern pasal national security tapi hakikatnya nak naikkan populariti je. Makanan kami je bhai korang ni.

Wahai Hanizam bebalis, suka untuk saya maklumkan kepada anda yang punyai akal pendek itu bahawa Pasukan Keselamatan kita ada di Saudi sebagai Rapid Deploymnlent Unit - bertindak sebagai pelindung kepada warganegara kita yang ada di serata rata Timur Tengah, dari Mesir ke Jordan ke Saudi dan Yemen dan UAE dan Qatar dan selainnya. Depa bukan askar upahan. Gaji mereka dibayar oleh Kerajaan Malaysia. Satu sen Saudi tak upah depa.

Saya tahu awak tahu tentang Arab Spring yang berlaku di Mesir satu masa dulu yang mana sejumlah ribuan pelajar kita terkandas dan tak dapat pulang ekoran revolusi yang berlaku di negara tersebut. Saya tahu dan yakin encik tahu pasal Ops Piramid yang melibatkan tentera kita melaksanakan pemindahan besar besaran pelajar dan warganegara kita dari Cairo ke Riyadh dan akhirnya ke Kuala Lumpur. Tapi kebencian kamu kepada pihak pemerintah yang merupakan lawan politik kamu menidakkan realiti tersebut yang kamu tahu tapi kamu sorokkan kebenaran dan ganti dengan fitnah.

Atas dasar berlainan fahaman politik, Hanizam menjadi barua berwarganegara Malaysia yang menggunakan apa saja cara termasuk memfitnah Pasukan Keselamatan untuk kepentingan politik.

Level barua memang main politik fitnah macam ni ke?

Untuk pengetahuan semua,

Pasukan Keselamatan kita di Saudi demi kita, Bukan kerana seperti didakwa.

Ya Hanizam post headline berita dekat komenn status dia yang tentera kita menghantar kontinjen ke Saudi, kami tak nafikan malah ini turut diakui pemerintah Saudi dan Malaysia melalui Wisma Putra dan Mindef.

 Masalahnya headline yang babi ni tunjuk adalah headline tahun 2015, masa kita terlibat dalam Eks Northern Thunder. Yang pergi ramai2 tu pun dah balik lama dah. Check jap, tahun ni 2017. Wow lambat 2 tahun sial Hanizam ni. Masih duduk ditahun 2015 dan berpadananlah bangang.

Mereka berada di Saudi bukan sejak konflik Yaman tapi sejak revolusi Arab Spring lagi. Mereka siaga sebilang masa untuk jadi mata tombak yang akan aturgerak operasi membawa pulang rakyat Malaysia disana kalau ada insiden atau konflik sekali lagi. Ini dah jadi tanggungjawab ATM sejak dulu lagi yakni melindungi warganegara. Hanizam ada masalah dengan ini maka saya sarankan lucutkan taraf warganegara kamu dan mohon kerakyatan dekat Botswana. Wombat punya ahli politik.

Oh dan Mindef tak nafikan pun kita ada tentera kat sana sehingga hari ini dalam kelompok kecil. Siap maklum kita terlibat dengan latihan masa Northern Thunder circa 2015. Latihan tu pun ada babicina politik bernama Lim Lip Eng kata membazir. 

Ya lah dekat Malaysia ni bila jadi benda2 macam tu ramai tukang komen kata kena buat macam tu macam ni. Ni dah buat komen pulak tak boleh macam ni macam tu. Dulu juak2 kau jugak bising kita lambat bertindak la masa pindahkan warganegara dari Mesir. Sekarang kita standby kat sana kau tabur fitnah kata depa jadi askar upahan pulak. Penyakit hati dalam setiap kalangan penyembah politik ni nampak makin parah.

Entah mengapa silapnya, entah mengapakah ATM seringkali menjadi punching bag oleh pihak yang bebal tentang military terutamanya politikus. Mungkin benar kata sahabat kami, tatkala pilihanraya around the corner, ada pihak cuba kona kan isu mengenai ATM. Dan terkini isu anggota tentera kita di Arab Saudi.

Dakwa-dakwi mengatakan askar kita terlibat dalam pembunuhan ke atas penduduk Yaman dan terbaru, statement level ketum oleh seorang ahli politikus yang dahagakan perhatian dan populariti telah menuduh TUDM mengebom penduduk Yaman.

Setelah duduk termenung dan garu kepala dek kebodohan seorang manusia ni, maka, sudah tiba masanya untuk memberikan pengajaran yang agak kasar kepada Attention Seeker sebegini. Ya, kami tahu senario politik tanah air macam mana. Tapi, kami setia kepada Seri Paduka Baginda dan juga sayangkan negara. 

Kenapa saya kata fitnah.

Macam Menteri Pertahanan dan Angkatan Tentera Malaysia maklumkan sebagai jawapan kepada satu lagi mangkuk jamban politik bernama Raja Baharin bulan lepas, pasukan keselamatan kita ada di Saudi sebagai Rapid Deployment Unit bagi operasi Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR).

Ya kat sana tak ada gempa bumi, tak ada banjir tapi Timur Tengah adalah rantau yang sangat volatile dan senantiasa bergolak, ditambah dengan sejumlah besar pelajar dan warganegara kita yamg ada disana sangat ramai. Tujuan tentera kita ada disana sebagai persediaan untuk melindungi, membawa pulang dan memberikan bantuan kemanusiaan kepada warganegara Malaysia jika berlaku sekali lagi konflik seperti yang pernah berlaku di Mesir dan sedang berlaku di Yemen. Ya itu tugas mereka. Bukan macam yang kau tuduh.

Kenapa Kementerian Pertahanan tak jawab dan kami yang menjawab.

Bro, Mindef dah maklumkan perkara ni dekat awam bulan lepas dan bulan Februari tahun lepas. Macam mana kau nak tahu kalau kau hari2 hadap isu politik bangang je ditambah pulak jenis guna politik kebencian. Nak expect kau baca statement rasmi ATM dan Mindef. Tengok statement kau dah tahu kau jenis babi.

Mereka disana untuk lindung warganegara kita. Pelajar yang merupakan isteri atau suami seseorang, ayah atau ibu kepada anak kecil, anak kepada mak ayah yang ada dikampung halaman, adik atau saudara kepada seseorang di tanah air. WARGANEGARA MALAYSIA.

Jadi saya sangat fed up bila orang macam Hanizam datang semberono nak naikkan populariti buat kenyataan fitnah kepada Pasukan Keselamatan. Kau nak kutuk Najib silakan takdak orang nak marah tapi kau reka cerita, kau buat fitnah kat Angkatan Tentera Malaysia memang kau silap besar. Kau sedang berhadapan dengan pasukan yang kesetiaannya pada Seri Paduka Baginda dan khidmatnya lebih mulia kepada masyarakat dari kau seorang ahli politik totok yang makan duit rakyat tapi buat-buat suci, merasuah penjawat awam untuk dapatkan kontrak dan menggunakan fitnah utk dapatkan sokongan politik dan membohong untuk capai agenda politik. No wonder politikus semua bangsat. 

Dan lawak, seorang politikusbodoh siap boleh kata TUDM mengebom orang awam Yemen.

Sekejap.

No.11 skuadron Su 30 MKM semuanya berjumlah 18 buah siaga di Gong Kedak sebilang masa.

No.18 Skn dekat Butterworth pun full complement.

Labuan pun tak short on aircraft begitu juga Kuantan.

Jadi cerita rekaan apa yang kau mainkan ni Hanizam Yunus. Kau pun mabuk macam A Kadir Jasin ke yang bila saya baca fiksyen dia pasal Littoral Mission Ship rasa nak tergelak dengan tua kutuk tu. Kasihan dengan orang politik suam kuku layu tunggu nak mampus ni. 

Adakah bro lupa bahawa TUDM telah menabur bakti dalam melaksanakan Ops Piramid yang berlaku pada dua tahun berbeza, pertama semasa Arab Spring sedang merobek rantau Timur Tengah dan masa tu juga la rakyat Malaysia terjerit-jerit kritik TUDM tak buat apa-apa. Padahal ketika itu, TUDM, Wisma Putra dan Riyadh sedang mengatur strategi untuk membawa keluar rakyat Malaysia dari kawasan bergolak.

Dan disebalik kejayaan OPS Piramid, seorang anggota TUDM dari 20 Skuadron telah kehilangan isterinya akibat kemalangan. Seorang suami telah berjauhan dari keluarga dan kehilangan isterinya semasa menabur bakti kepada negara dan rakyat Malaysia.

Bagi kami, statement yang dikeluarkan oleh seorang politkus yang mereka-reka cerita umpama seorang manusia yang khayal dalam dunianya sendiri adalah satu penghinaan besar kepada anggota tentera kita khususnya TUDM.

TUDM sedang menanti-menanti jawapan program MRCA dan F-5 dah masuk reserved, MIG-29N plak tunggu jam, boleh pulak cakap TUDM pergi hantar pesawat ke sana. Sajalah nak bagitau pesawat TUDM semua full strength dekat Malaysia. Takdak sesat sampai ke Yemen sana tu bhai.

So tell me Hanizam which squadron, no pesawat dan jumlah pesawat serta jenis pesawat yang terlibat mengebom orang awam di Yemen tu. Cuba bagi gambar. Lukis pun takpe nak tengok jugak. Nak lagi best kita boleh compare sumber. Nak tahu jugak awak dapat sumber dari mana. Manalah tahu kalau sumber2 kami dari Mindef ni comparable dengan sumber awak kan. Tapi saya yakin politikusbebal macam awak hanya pandai mereka cerita fitnah dan awak tak ada sumber sahih pun. Paling kuat kami boleh bet sumber kamu page Suara Rakyat yang mana admin dia adalah pemfitnah sama yang kendali page Sharipah Sopea kapten pramugaragari Malaysia Airlines tu. Ingat kami tak tau.

Lagi pulak main isu Pangkalan Udara KL. Dok canang lagi kata jual base tu kat China. Sajalah nak bagitau LEMBAGA TABUNG ANGKATAN TENTERA punya pulangan nilai Pangkalan Udara KL tu lagi besar dari syarikat China yang kau dok canang konon kata kena jajah tu. Marah sebab tak dapat share kontrak ke untuk bangunkan 8 pangkalan tentera, bang. Tu agaknya keluar parti bukak parti lain tu. Selalu ahli politik bila kantung duit kena cantas perangai dia samalah macam encik Hanizam ni. Kesetiaan kepada Ringgit dan Sen, lepas tu bukak parti baru konon sucilah dari dosa lama. Fuck off bro.

Saya sangat tak sangka awak dan A. Kadir Jasin sekarang dah sama taraf degan Rafizi, Izzah, Tony Pua, Tian Chua, Lim Lip Eng, Zaharin, Raja Baharin dan Ko Ching Seng yang semuanya merupakan celaka dan pemfitnah Pasukan Keselamatan yang saya doakan mati nanti masuk neraka Jahannam. Tahniah bro. Harap mati dihempap konkrit MRT ya.

Ini bukan soal nak sokong parti mana. Itu  tapi jelas, Ketaatan kami di MMP adalah pada Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong dan ia melangkaui parti, sedangkan Hishamuddin Hussein menteri pertahanan tu pun kami bash inikan pulak kamu politikus picisan. 

Kami rasa parti politik yang kerja memfitnah ni serta kalangan politikus yang guna Pasukan Keselamatan sebagai political bullet untuk political mileage ni seeloknya kita rejam dan bunuh dan tidak boleh dibiarkan hidup kerana merupakan parasit celaka seumpama kanser yang merosakkan pemikiran masyarakat. 

Dan membantai pemfitnah Pasukan Keselamatan adalah salah satu perjuangan yang saya angkat dan akan saya terus melawan politikus yang membodohkan masyarakat sebegini. 

Banyak lagi isu yang lebih kritikal untuk ahli politik canang. Ni tak nak cakap ke pasal harga rumah yang mahal nak mampus. Taulah ahli politik elaun 10k sebulan tak kira lagi gaji dan duit tepi lain boleh la beli rumah harga setengah juta. Ke sebab korang ahli politik pun jadi kroni pemaju2 perumahan tu buat2 senyap buta tuli tu kot. Tak pun mendepani pasal isu pekerja asing kan lebih afdhol. Tapi politikbodoh mana reti pakai akal nak pikir pasal benda2 ni. Dia tau sebar fitnah je.

Hanizam kalau kau nak benci dan fitnah najeb piyem ke silakan, nak meroyan pasal 1mdb ke nak menyalak pasal gst ke terpulang sebab ini free country tapi sekali kau usik dan kau fitnah melibatkan Pasukan Keselamatan - feel the wrath of Malaysia Military Power. Tak ada maaf bagi mu. Sampai mati aku tak redhokan kau.

Dan peringatan untuk politikus lain, keep your political shit away from our security forces. Jangan nak babitkan Pasukan Keselamatan dengan politikbodoh kamu.

Semoga anda dan A Kadir Jasin mampus kena hempap konkrit MRT.

Semoga Malaysia disucikan dari ahli politik bebalis sebegini.

Komen bodoh tak dialu alukan.
Nak komen benci najib pi page naibrazak. Nak meroyan pasal 1mdb gi page rapiji. Nak meroyan pasal gst gi page LHDN dan KDNHEP.

Share.

KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA.

PEMFITNAH MASUK NERAKA.

Ikansadinmknorang                        

Post a Comment