
Hiasan
Berikut antara istilah sains yang digunakan dalam produk yang mengandungi unsur babi:
1. Pork : Istilah yang digunakan untuk daging babi di dalam masakan.
2. Swine : Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis babi.
3. Hog : Istilah untuk babi dewasa, berat melebihi 50 kg.
4. Boar : Babi liar.
5. Lard : Lemak babi yang digunakan bagi membuat minyak masak dan sabun.
6. Bacon : Daging haiwan yang disalai, termasuk babi.
7. Ham : Daging pada bahagian paha babi.
8. Sow : Istilah untuk babi betina dewasa (jarang digunakan).
9. Sow Milk : Susu babi.
10.Pig : Istilah umum untuk seekor babi atau sebenarnya bermaksud babi muda, berat kurang daripada 50 kg.
11.Porcine : Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atau berasal daripada babi. Porcine sering digunakan di dalam bidang perubatan untuk menyatakan sumber yang berasal daripada babi.

No comments:
Post a Comment