Saturday, 2 March 2013

PERTUMPAHAN DARAH DI LAHAD DATU ADALAH SESUATU YANG DIRANCANG DEMI POLITIK....


PerTUMPAHan DARAH di Lahad Datu sememangnya diRANCANG.. Itulah KESIMPULAN yang akan anda perolehi jika meneliti LAPORan MEDIA baik dari NEGARA ini mahu pun dari Filipina dan jugak menilai sendiri pendapat RAKYAT Sabah.. Ianya diRANCANG bukan sahaja untuk memBURUKkan IMEJ Kerajaan PUSAT di Malaysia malah untuk memBURUKkan Kerajaan Filipina di bawah PRESIDEN Benigno AQUINO sekarang.. Kita dah SEBUT sebelum ini bahawa pihak yang ingin menJATUHkan BAIK Kerajaan UMNO/BN di NEGARA ini mahu pun Kerajaan AQUINO TIDAK akan mampu meLAKUkanya menerusi PRU biasa.. Perlu ada satu INSIDEN untuk menCETUSkan keMARAHan RAKYAT..


Siapakah MUSUH Kerajaan UMNO/BN di NEGARA ini? SEMUA maklumkan.. Perlu ke diSEBUTkan lagi? Siapa pulak MUSUH Kerajaan yang diPIMPIN oleh AQUINO yang telah mengUSAHAkan perDAMAIan dengan MILF hasil BANTUAN Kerajaan Malaysia? MUSUH AQUINO terlalu RAMAI di Filipina sana.. Anda seharusnya TAHU bahawa keDAMAIan yang WUJUD di Selatan Filipina akan meRUGIkan 'BISNES' dan KUASA bagi beberapa 'WARLORD' di sana.. CONTOHnya, jika MILF mampu berDAMAI dengan Kerajaan Filipina dengan mengetepikan pihak yang menDAKWA dirinya peWARIS KeSULTANan Sulu seperti 'BAHALOL' KIRAM III, apakah RELEVAN lagi suara 'BAHALOL' KIRAM III tuh untuk diLAYAN oleh Kerajaan Filipina?

KeAMANan yang cuba diWUJUDkan sebenarnya adalah BENCANA kepada pihak yang mahu mengejar keKUASAan POLITIK dan keKAYAan MATERIAL.. SAMAlah seperti Kerajaan US yang akan menghadapi masalah EKONOMI jika TIDAK menCETUSkan pePERANGan di NEGARA lain.. Jika RAKYAT meRASAkan HIDUP dalam AMAN di bawah Kerajaan UMNO/BN, perlukah mereka menukar kerajaan pada PRU-13 nanti? Itulah yang cuba diELAKkan oleh MUSUH Kerajaan UMNO/BN di NEGARA ini.. Sebab itulah kita lihat bermacam KAEDAH diGUNAkan untuk memBURUKkan Kerajaan UMNO/BN menerusi RUSUHAN BERSIH, HIJAU, OREN dan BANYAK lagi.. SEMUAnya menJURUS untuk menimbulkan keKACAUan!

Mereka cuba MENIRU TAKTIK ZIONIS Neo-CON untuk menJATUHkan NEGARA-NEGARA ISLAM melalui 'ARAB Spring'.. Namun, sudah tentu sukar untuk menJATUHkan sebuah NEGARA yang MAKMUR dan RAKYATnya berpenDIDIKan seperti RAKYAT di NEGARA ini.. Kita dah sebut sebelum ini bahawa perlunya ada INSIDEN yang akan jadik 'TRIGGER' kepada keMARAHan RAKYAT.. Mereka cuba mencari 'TRIGGER' yang sesuai seperti keMATIan PENJENAYAH di tangan POLIS atau mana-mana pihak berKUASA.. Namun, SEMUAnya menemui jalan BUNTU.. Untuk itu, mereka perlu menCETUSkan 'TRIGGER' dalam SKALA yang BESAR dan meLIBATkan BANYAK pihak.. Sabah adalah LOKASI untuk tujuan itu..

Kenapa Sabah? Dalam 14 NEGERI dalam Malaysia, Sabah antara NEGERI yang paling BANYAK berGOLAK dalam POLITIK.. Ada ahli POLITIK yang terlalu berSIFAT JUMUD mengalahkan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan.. Ada jugak yang terlalu 'TERBUKA' hinggakan sanggup menabalkan KETURUNAN MAMAK Penang sebagai HUGUAN SIOU bagi ETNIK Kadazandusun! Itulah UNIK dan KRONIKnya POLITIK di Sabah.. Walaupun Kerajaan NEGERI UMNO/BN sudah berUSAHA membawa keSTABILan tetapi masih ada beberapa ahli POLITIK yang ENGGAN berPIJAK di BUMI yang NYATA.. Ahli-ahli POLITIK inilah yang diLIHAT cuba meLAKUkan 'TRIGGER' untuk mengHANCURkan keAMANan di NEGARA ini..

Demi menCETUSkan 'TRIGGER' seperti yang kita MAKSUDkan, mereka telah mengUTUSkan beberapa WAKIL mereka ke Selatan Filipina bagi berPAKAT dan menJANJIkan GANJARAN lepada pihak yang KECEWA kerana diPINGGIRkan oleh perJANJIan DAMAI antara MILF dengan Kerajaan Filipina.. Sudah tentu MUDAH untuk mengajak pihak yang KECEWA itu berSEKONGKOL bagi tujuan yang SAMA.. Lahad Datu dipilih sebagai LOKASI bagi tujuan 'TRIGGER' ini..

TIDAK susah pun untuk pihak yang KECEWA di Selatan Filipina itu untuk mengHANTARkan beberapa orang 'CAI' mereka untuk diKORBANkan bagi tujuan 'TRIGGER' ini.. Mereka sudah meLAKUkan perkara sebegini sejak sekian LAMA.. Pengikut sendiri diKORBANkan, diri sendiri pulak HIDUP senang-lenang dengan mengHIRUP DARAH pengikut yang diKORBANkan itu.. Inilah TRADISI ala-ala ZIONIS Neo-CON! Selanjutnya, anda boleh BACA sendiri menerusi BLOG kita ini, BLOG 'Apa Yang Tersirat' dan jugak BLOG 'Another Brick In The Wall'..

Semalam NEGARA ini telah menyaksikan perTUMPAHan DARAH yang memang diRANCANG untuk 'TRIGGER' kepada agenda POLITIK yang lebih BESAR.. 12 orang PENGIKUT 'BAHALOL' KIRAM III telah diKORBANkan oleh PEMIMPIN mereka untuk menJAYAkan 'TRIGGER' ini.. 2 orang PERWIRA NEGARA turut SAMA menjadik KORBAN kepada keGILAan seorang PenJUBOR' dan PenZINA yang terlalu KEMARUK untuk menjadik PM.. Dah NAMA pun 'TRIGGER', tentunya ia TIDAK akan berAKHIR setakat ini sahaja.. Selagi PRESIDEN AQUINO di Filipina dan PM DS Najib di NEGARA ini TIDAK diJATUHkan, selagi itulah RAKYAT di kedua-dua NEGARA akan menyaksikan INSIDEN demi INSIDEN seperti yang kita LIHAT ini..

Janganlah kita menjadik DUNGU untuk memperSOALkan tahap keSELAMATan NEGARA kerana sememangnya pihak yang meRANCANG INSIDEN ini sudah lama simpan MAKLUMAT untuk mengatur penCEROBOHan ini.. Mungkin sebab itulah kita lihat beberapa orang 'JENERAL PENCEN' telah menyertai PARTI POLITIK di pihak yang diMAKSUDkan.. Selagi WUJUDnya SPESIS yang sudi mengGADAIkan NEGARA cuma untuk mengejar KUASA POLITIK, buatlah dinding setinggi LANGIT pun, NEGARA ini tetap akan diCEROBOHi jugak.. Bukankah keJATUHan sesebuah NEGARA itu kerana pemBELOTan sebegini? TAMBAH pulak kalau SPESIS macam ini yang dok jadik MENTERI KDN, lagilah berSORAK mereka tuh!

Apabila beberapa MEDIA seperti REUTERS dan MEDIA di Filipina menDEDAHkan pengLIBATan beberapa ahli POLITIK di NEGARA ini dalam INSIDEN di Lahad Datu, sepatutnya pihak KDN TIDAK perlu tunggu LAMA untuk menyiasatnya.. Sampai ke hari ini RAMAI masih terTANYA apakah KDN sekadar melihat INSIDEN sebegini macam KES pecah RUMAH untuk selongkar peti ais orang? Apa yang lebih RAKYAT KHUATIRkan ialah INSIDEN ini TIDAK akan terhenti setakat ini sahaja.. OBJEKTIF mereka yang meRANCANG SEMUA ini untuk 'TRIGGER' kejadian seperti 'ARAB Spring' sebenarnya.. Kalau setakat KORBAN 14 atau 15 orang aje, itu masih belum menCUKUPi.. Jadik, nak TUNGGU dan LIHAT aje ke?


By: Tukang Dok Peghati.

No comments: